Het begin van een avontuur van brouwen

Beste geïnteresseerde,

welkom op de brouwen met Douwe blog-site. Ik zou beginnen met mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Daan-Douwe en ik ben 28 jaar geboren in Wageningen. Ik heb een hotelschool verleden en heb gedurende mijn studie mogen genieten van een uitbundig studenten leven. Ik heb deze periode verschillende wijn certificaten behaald met de reden hier later iets meer mee te doen. Het resulteerde erin dat ik in een wijnwinkel in Leeuwarden heb gewerkt en ook cursussen en master classes heb gegeven. Echter had ik het gevoel dat hoeveel ik ook leerde over wijn het een te-ver-van-mijn-bed-show was, aangezien de actie van het wijn bereiden niet zo zeer in Nederland is. Daarom ben ik mij gaan gaan verdiepen in iets meer lokaal daarom wil ik meer leren over de wereld van zelf-brouwen.

Het gaat dan voornamelijk om het brouwen van een van de meest bekende dranken wereldwijd met een geschiedenis die 3000 jaar v.c. begon bij de oude Egyptenaren. Bier, Bier als product is in de loop van de jaren geëvolueerd en er zijn ontelbaar verschillende soorten van op onze planeet. Dit gaat alleen maar complexer worden door o.a. de toenemende aantal hobby brouwers.

Op deze website wil ik mijn passie voor hobby-brouwen delen met de rest van de wereld. Mijn bevindingen van het brouwen zal ik met regelmaat updaten en ik wil via dit medium met andere mede-enthousiastelingen in contact komen. Alles wat ik zelf heb geleerd zal ik delen. Maar omdat dit het begin van mijn brouw avontuur is sta ik natuurlijk open voor feedback en discussies om zelf te kunnen groeien. Ik heb er juist voor gekozen om het brouwen van het begin te bloggen zodat geïnteresseerde het hele avontuur kunnen volgen en ook de fouten die ik heb gemaakt en ga maken meekrijgen voor een realistische brouw-ervaring.

Natuurlijk is het speerpunt van de blog bier brouwen en alle facetten die daar bij komen kijken, maar er zijn meerdere manieren van brouwen. Een ander brouw proces waar ik mij mee bezig houd is het brouwen van Kombucha. Kombucha is een non-alcoholische vergisting is van gesuikerde thee.

Dit proces zal in een volgende blog ter sprake komen. Ook zal ik binnenkort een uitleg geven in een andere blog over hoe een brouw proces voor bier er in simpele woorden uitziet. Alsjeblieft reageer en discussieer, alle input is welkom.

Daan-Douwe Westerhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: